On tullut opiskeltua hieman englantia tässä talven aikana –ja luettua Eino Leinon koottuja runoja. Olikin hurjan iso teos pureksittavaksi. Tuo otsikko tarkoittaa: Kaikki mitä tarvitset on rakkaus. Beatles on tehnyt siitä laulun. On ollut vähän enemmän rakkautta ilmassa tässä kuluneen kevään aikana, isot pojat jäivätkin nuolemaan anturoitaan! Mulla on oma tyttöystävä –ja nyt myös jälkikasvua. Rakkaus saa mielen kuplimaan ilosta, hymyn suupielille ja perhosia vatsaan. Sitä vähän niin kuin säteilee hyvää mieltä ympärilleen. Rakastan, rakastan! 

Asiat jotenkin näkee ihan eri valossa, kun elämässä on rakkautta ja iloa! Eino Leino kirjoittaa, että kun myrskyn keskelle saapuu hymyilevä Apollo, ukkonenkin vaimenee, tuulet laantuvat, laineet lymyyvät. Hän hallitsee maailmaa hymyllä, lempeällä laululla, lemmen voima on voittamaton! Minäkään en enää puhu pahaa isoista pojista, en irvistele niille ollenkaan. Minä vaan hymyilen, eikä muuten ole viime aikoina riidelty. Hymy tarttuu! Rakkaus saa ajattelemaan asioista valoisammin. Ei tule turhaa riitaa. 

Miten paljon aikaa meneekään riitelyn, katkeruuteen, vihaan, kiukkuun, pahaan mieleen, kateuteen… helppoa on klikata, painaa enteriä ja poistaa eriävä mielipide porukasta! Oi, kuulkaa! Ripaus rakkautta sinne sekaan, niin ajatukset muuttuvat ja sitä alkaa näkymään muutakin kuin oma napa nöyhtineen! Rakkaus avartaa mielen: kaveria on mukavampi kuunnella, suvaita muitakin mielipiteitä kuin omansa. Ratkaisu ei ole pitää jääräpäisesti kiinni omasta näkökannastaan, ratkaisu on toisen kuulemisessa, toisen ymmärtämisessä, kunnioittamisessa. Leinokin kysyy, että mistä saisi ne kultaiset kielet, joilla voisi soittaa sovinnon laulua? Ymmärtävä ei tuomitse, lempivälle jokainen on veli! 

Kaksi erilaista, sama sanoma, Beatlesilla ja Eino Leinolla: Kaikki, mitä tarvitset on rakkaus! Toinen on julkaissut ensimmäisen teoksensa vuonna 1896, toinen on perustettu vuonna 1960. Leino kirjoittaa laveammin, Beatles toistaa noin 40 kertaa sanan love. Kuitenkin ihan sulassa sovussa, samassa kolumnissa. Love is all you need!

(Tätä EI julkaista SUOMEN BEAGLE -lehdessä. Päätoimittajan (rotujärjestön puheenjohtaja) ja kuulema "muidenkaan" mielestä mitään asiaa tai ideaa ei löytynyt. Okei. Päätelkää itse osuinko asian ytimeen vai viereen  Tunnelmahan on ollut JTO:n tiimoilta lievästi sanottuna kipinöivä! Jos toki se sitä on ollut joskus aikaisemminkin... Seuraava blogi avaa JTO:aa ja asiaa paremmin)

IMG_6386-normal.jpg